کمپین حقوق بشر در ایران:
دانشگاههای ایران زیر سایه شدیدترین سرکوب
دانشگاه زیر سایه سرکوب؛ از تبعید و تعلیق دانشجویان تا اخراج اساتید
از ابتدای شروع خیزش «زن، زندگی، آزادی» دانشجویان و اساتید دانشگاهها در ایران زیر شدیدترین فشارها و تهدیدهای امنیتی و قضایی بودند. تاکنون بیش از ۷۲۰ دانشجو به دست نیروهای امنیتی بازداشت و دستکم ۶۰ استاد در دانشگاههای سراسر کشور اخراج، تعلیق و یا مجبور به بازنشستگی و یا قطع حقوق و قطع همکاری شدهاند.
|
نامۀ شش حقوقدان ایرانی به گوترش، دبیرکل سازمان ملل:
افزایش نگرانکنندۀ موارد اعدام در ایران
جمهوری اسلامی از ناکارآمدی مقررات بینالمللی برای اجرای بیرویۀ اعدام سود میبرد
شش حقوقدان برجسته و وکیل حقوق بشر ایرانی در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در مورد افزایش نگرانکنندۀ موارد اعدام در ایران، بهویژه فزونی چشمگیر این شکل از مجازات توسط حکومت جمهوری اسلامی پس از اعتراضات سراسری اخیر و جنبش «زن، زندگی، آزادی» هشدار دادند
|
انتقاد عفو بینالملل از بلژیک به دلیل آزادی اسدی
به دنبال مبادلۀ اسدالله اسدی، دیپلمات پیشین ایران و محکوم به اقدام تروریستی با اولیویه فاندهکاستیل، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران، عفو بینالملل با صدور بیانیهای از دولت بلژیک به دلیل آزاد کردن آقای اسدی انتقاد کرد.
|
ویدا ربانی، روزنامهنگار زندانی:
بیماری زندانیان سیاسی حاصل زندان و شکنجه است
ویدا ربانی، روزنامهنگار؛ در نامهای سرگشاده به خبر منتشر شده در خبرگزاری قوه قضائیه واکنش نشان داد. میزان در خبری مدعی شده بود که ویدا ربانی، روزنامهنگار آزاد و فعال مدنی که «به دلیل وخامت شرایط جسمی در بیمارستان طالقانی به سر میبرد، سابقه استفاده از داروهای اعصاب و روان دارد و در زندان اوین توسط پزشک متخصص اعصاب و روان معاینه شده است
|
بیش از ۱۰۰ وکیل به دادسرای امنیت اوین احضار شدهاند
پایگاه خبری "وکلاپرس" روز پنجشنبه ۴ خرداد (۲۵ مه) از احضار بیش از ۱۰۰ وکیل به دادسرای امنیت اوین خبر داد. عادل مقدس، عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری بوشهر، در گفتگو با وکلاپرس خواست تا کانونهای وکلا از حقوق وکلای عضو احضارشده حمایت کنند.
|
عفو بینالملل: ۷ معترض دیگر در آستانه اعدام هستند
عفو بینالملل در تازهترین گزارش خود درباره احکام صادرشده علیه معترضان در ایران، اعلام کرد که هماکنون در میان این افراد، دستکم هفت محکوم به اعدام وجود دارد. اسامی هفت نفری که عفو بینالملل درباره اعدام قریبالوقوع آنها هشدار داده، عبارتند از: ابراهیم نارویی، کامبیز خروت، منوچهر مهماننواز، منصوره دهمرده، محمد قبادلو، مجاهد (عباس) کورکور و شعیب میربلوچزهی ریگی.
|
قوه قضاییه حکم اعدام سه معترض متهم «خانه اصفهان» را اجرا کرد
از تحویل اجساد به خانوادهها «امتناع شده است»
با وجود مخالفتهای مردمی در ایران و خارج از کشور و درخواستهای متعدد جامعه بینالمللی، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی روز جمعه سه متهم در پرونده موسوم به «خانه اصفهان» را اعدام کرد. مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که حکم اعدام صالح میرهاشمی، مجید کاظمی شیخ شبانی و سعید یعقوبی کردسفلی بامداد روز جمعه ۲۹ ارديبهشت به اجرا درآمده است
|
احضار و بازداشت وکلا؛ دستمزد جانبداری از حقوق ملت
حداقل ۲۰ وکیل از سراسر کشور شامل چهرههایی چون، علی مجتهدزاده، ثمین چراغی و حسن یونسی، محمدعلی کامفیروزی، ابوالفضل حمزه، محمدهادی جعفرپور (شیراز)، سعید آینهروند (همدان)، سارا حمزهزاده، میترا ایزدیفر (مشهد) و... برخی از نامهایی هستند که توسط دادسرای شعبه ۷ تهران احضار شدهاند
اعدام دستکم هفت نفر دیگر در ایران
بنابر گزارش نهادهای حقوق بشری حسین پنجک، عبدالحسین امامی مقدم و بابک آقایی سه نفری هستند که به اتهام مواد مخدر در زندان قزلحصار اعدام شدهاند. همزمان سازمان حقوق بشر ایران گزارش داده که چهار نفر دیگر نیز در زندان رجاییشهر اعدام شدند.
|
اعتراض زندانیان زن در اوین به اعدامهای اخیر
جمهوریاسلامی با “اعدامِ” مردم راه به جایی نخواهد برد و محکوم به فناست
تداوم و سرعت بخشیدن به اجرای احکام اعدام در روزهای اخیر، تلاش حکومت برای سرکوب مردم و ایجاد ترس و وحشت است. اعدامهای صورت گرفته، اعمال خشونت عریانیست برای نمایش قدرتی که پوشالی و سست بودنش بر مردم ایران و جهان عیان شده است.
|
اعدام دو نفر در ایران به اتهام «توهین به مقدسات»
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، صبح دوشنبه ۱۸ اردیبهشت، یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع، دو کاربر فعال در شبکههای اجتماعی را به اتهام آنچه «هتاکی به مقدسات اسلامی» و «سبالنبی» (توهین به پیامبر اسلام) خوانده، از طریق آویختن به دار اعدام کرد.
|
در چند روز گذشته ۲۰ بلوچ در ایران اعدام شدهاند
به گزارش خبرگزاری حال وش که اخبار سیستان و بلوچستان را گزارش میدهد، این افراد به قاچاق مواد مخدر و قتل متهم شده بودند. ۱۸ نفر از این افراد مرد و دو نفر زن بودند. پیش از این دو سازمان حقوق بشری، سازمان متحد علیه مجازات اعدام و سازمان حقوق بشر ایران درباره نسبت بالای آمار اعدامشدگان از اقلیتهای قومی ایران، به ویژه بلوچها هشدار داده بودند.
|
ادامه حملات شیمیایی به مدارس دخترانه
باز هم شمار بسیاری از دانشآموزان شهرهای گوناگون راهی بیمارستان شدند
با اوجگیری دوبارهٔ مسمومیتهای مشکوک در مدارسِ عمدتاً دخترانه در ایران، روز دوشنبه ۲۸ فروردین شهرهای سنندج، سقز، بوکان، دیواندره، ارومیه، گیلانغرب، تبریز، دزفول و ماهدشت کرج نیز شاهد این مسمومیتها بود.
|
افزایش ۷۵ درصدی اعدامها در ایران
جمهوری اسلامی از مجازات اعدام بهعنوان راهی برای القای هراس اجتماعی استفاده میکند.
گزارش سالانه دو نهاد حقوقبشری در مورد وضعیت ایران نشان میدهد در سال ۲۰۲۲ میلادی دستکم ۵۸۲ نفر توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اعدام شدند که ۷۵ درصد بیشتر از سال پیش از آن است.
|
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد
ماموریت جاوید رحمان در باره ایران تمدید شد
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به ریاست واتسلاو بالک، نماینده دائم جمهوری چک در این شورا، سهشنبه ۱۵ فروردین / ۴ آوریل در نشست خود با تصویب قطعنامهای درباره ایران مأموریت جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
|
گزارش سالانه ۲۰۲۲عفو بینالملل:
افزایش خشونت و نقض حقوق بشر در ایران
عفو بینالملل در تازهترین گزارش سالانه خود ضمن انتقاد از رویکرد دوگانه کشورهای جهان در قبال حقوق بشر، به موارد گسترده نقض حقوق بشر در ایران پرداخته است. بر اساس این گزارش، در ایران اعدام و سایر اعمال خشونتآمیز دولتی علیه شهروندان افزایش چشمگیری داشته است و زنان، اقلیتهای جنسی و جنسیتی، اقلیتهای قومی و اقلیتهای مذهبی و همچنین مهاجران و پناهجویان ستم مضاعفی را تجربه کردهاند.
|
درخواست فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران:
همه روزنامهنگاران زندانی در ایران را آزاد کنید
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران(IFJ) با حمایت از درخواست انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران(TPJA) از مقامات ایرانی خواست تا همه روزنامهنگاران زندانی را آزاد کرده و سرکوب رسانهها را متوقف و جریان آزاد اطلاعات را تضمین کنند.
|
محی الدین ابراهیمی زندانی سیاسی کرد در ارومیه اعدام شد
سازمان حقوق بشر ایران اعدام محیالدین ابراهیمی را محکوم کرد
دو سایت مدافع حقوق بشر کردی گزارش کرده اند محی الدین ابراهیمی زندانی سیاسی کرد سحرگاه امروز در زندان ارومیه اعدام شده است. وی از دو روز پیش به سلول انفرادی منتقل شده بود. محی الدین ابراهیمی بیش از پنج سال در زندان مرکزی ارومیه در حبس بوده است.
|
سازمان حقوق بشر ایران
هشدار در مورد خطر اعدام قریبالوقوع حبیب اسیود
قوه قضائیه جمهوری اسلامی از تایید حکم اعدام «حبیب فرجالله چعب» ملقب به «حبیب اسیود» خبر داد. این موضوع، احتمال اعدام قریبالوقوع او را افزایش میدهد. سازمانهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند سوئدی-ایرانی را در آبان ۱۳۹۹ با کمک یک باند بینالمللی مواد مخدر ربودند و به ایران بردند.
|
در گرامیداشت روز جهانی زن و مبارزات زنان ایران
در گرامیداشت روز جهانی زن و مبارزات زنان ایران
کانون نویسندگان ایران همچون همیشه با اعلام همبستگی خود با پیکارهای دلاورانهی زنان ایران این کوششها را گامی بلند در زمینهسازی برای آزادی و برابری میداند، و یادآور میشود که پافشاری بر خواست «آزادی بیان بیهیچ حصر و استثنا برای همگان» تضمینی برای حفظ دستآوردهای جنبش زنان است.
گروه پزشکان و کادر پزشکی مدافع حقوق بشر در ايران- وين
جامعه دفاع از حقوق بشر در ايران- وين
بیانیه در گرامی داشت ۸ مارس روز جهانی زن با «زن، زندگی، آزادی»
ما روز جهانی زنان را در برپا يی و ادامه اعتراض به تبعیض، سیاست فقر و جهل، نابرابری، بردگی و آپارتاید جنسی فرصتی مغتنم شمرده و امیدواریم که جنبش فرا طبقاتی «زن، زندگی، آزادی» در ایران با محوریت زنان و نقش پیشتاز آنها، گسترش و تا رها يی ن و تحقق یک جامعه انسانی که ارکان حقوق بشر، سکولاریسم، آزادی، عدالت اجتماعی و رفاه همگانی در آن اساسی است، ادامه یابد.
|
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل برای ایران
فرخوان برای ارسال اطلاعات و اسناد درباره سرکوب اعتراضات
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که برای بررسی نقض حقوق بشر در جریان سرکوب خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی یک کمیته حقیقتیاب تشکیل داده، فراخوانی برای جمعآوری اطلاعات، اسناد و گزارشها در این زمینه منتشر کرد.
|
نرگس محمدی: به وجود شکنجه و تعرض شهادت میدهم
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران در واکنش به سخنان امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی در نشست عادی شورای حقوق بشر سازمان ملل، میگوید «من به عنوان همبندی و شاهد در دو مورد تعرض جنسی فیزیکی و شکنجه جسمی حاضر به ادای شهادت در هر مکانی هستم».
|
اعدام زندانیان سیاسی عرب و کُرد در سکوت
حسن عبیات و سرکوت احمدی به دار آویخته شدند
در حالی که چند هفته پیش موجی از اعتراضها به اعدام چهار تن از زندانیان سیاسی و صدور احکام محاربه و افساد فی الارض به راه افتاد، در سه روز گذشته دو زندانی سیاسی دیگر هم در سکوت خبری اعدام شدند، آرش (سرکوت) احمدی زندانی سیاسی کُرد در سومین روز اسفند و سه روز پیش از آن، حسن عبیات زندانی سیاسی عرب.
|
پیمان دادخواهی
اینک در میهنمان جنبش پیشرو و برابریخواه «زن زندگی آزادی» سربرآورده که از بنیادهایش دادخواهی و تلاش برای دستیابی به حق و عدالت است. بجاست تا برای پیشبرد این جنبش، آگاهیها و رهآوردهای برآمده از تاریخ خویش را بهکار بندیم.
جمشید شارمهد به اعدام محکوم شد
دادگستری کل استان تهران روز سه شنبه دوم اسفند اعلام کرد که حکم دادگاه درباره جمشید شارمهد صادر شده و او به اعدام محکوم شده است. جمشید شارمهد به اتهام «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی» به اعدام محکوم شده است در حالیکه خانواده او در تمامی مراحل دادرسی که در روندی ناعادلانه صورت گرفته است اتهامات انتسابی به او را رد کردهاند.
|
وضعیتجسمی وخیم فرهاد میثمی در اثر اعتصاب غذا
اعلام اعتصاب غذای خشک جعفر پناهی
فرهاد میثمی، فعال سیاسی که در اثر اعتصاب غذا در زندان وزنش به شدت کاهش یافته در نامهای از زندان رجاییشهر کرج نوشت که طی ۱۰ روز آینده آبی که مینوشد را تلخ خواهد کرد تا نشانه ای از «روزگار تلختر از زهری» باشد که حاکمان جمهوری اسلامی «از جمیع جهات برای همگان آفریدهاند.»
|
پیام نرگس محمدی به مراسم اهداء جایزه بنیاد اولاف پالمه:
عهد میبندم که از پای ننشینم
مفتخرم که جایزه معتبر اولاف پالمه از کشور سوئد را دریافت کردهام. این جایزه به نام انسانی است که زندگیاش تصویری از بشر دوستی و صلحطلبی و توسعه است. این جایزه را در شرایطی دریافت میکنم که مردم سرزمینم ماههاست علیرغم کشتار خیابانی، اعدام، بازداشت و زندان در خیابانها ایستاده و اعتراض کرده و خواهان گذار از حکومت جمهوری اسلامی هستند.
|
نامه هفت زندانی سیاسی زن علیه اعدام
مجازات اعدام با سلب «حق حیات» یکی از فاحش ترین موارد نقض حقوق بشر است
ما تعدادی از زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین تصمیم گرفتیم به بهانه پنجمین سالگرد بازداشت فعالان محیط زیست حمایت خود را از آنها اعلام نموده و خواهان پشتیبانی نهادهای بینالمللی حقوق بشری و افکار عمومی و آزادیخواهان برای آزادی آنها شویم.
|
توسط گروهی از نویسندگان، هنرمندان و شخصیت های سیاسی اتریش:
تاسیس جامعه حمایت ازجنبش زنان و جوانان در ایران
پیشگامان مھسا – ژینا امینی
جامعه حمایت از جنبش زنان و جوانان در ایران، پیشگامان مھسا - ژینا امینی و ابسته به ھیچ گروه یا حزب سیاسی نبوده ازلحاظ اقتصادی کاملا مستقل است .اساس فعالیت این جامعه برمبنای اعلامیه جھانی حقوق بشر ۱۹۴۸، میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی ۱۹۶۶، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان ١٩٧٩و کنوانسیون حقوق کودک ١٩٨٩میباشد
|
روایت سپیده کاشانی از «شکنجهها» در زندان
سپیده کاشانی از متهمان پرونده محیط زیستیها در نامهای که بیبیسی به آن دست پیدا کرده است، برای نخستین بار پس از ۵ سال، جزئیاتی را از شکنجهها و فشارهای اطلاعات سپاه فاش کرده است. او از جمله به «اعدام نمایشی» همسرش هومن جوکار، پخش «ویدیوی جسد کاووس سید امامی» و بازجوییهایش در اتاق «تاریک» و «خونی» پرداخته است.
|
چهارده معترض ایرانی زیر حکم اعدام است
نزدیک به چهارماه از شروع اعتراضات در ایران گذشته و طی این مدت هزاران نفر دستگیر شدهاند. در میان دستگیرشدگان تعداد قابل توجهی با اتهامات سنگین نظیر «محاربه» و «افساد فی الارض» روبرو هستد. ندر حال حاضر براساس گزارشهای منتشر شده و تحقیقات کمیته پیگیری دستکم چهارده تن از دستگیرشدگان اعتراضات، زیر حکم اعدام قرار دارند.
|
سازمان ملل: اعدام معترضان، قتل حکومتی است
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد: اعدام معترضان ایرانی به منزله قتل حکومتی است
راوینا شمدسانی، سخنگوی دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سهشنبه ۱۰ ژانویه گفت: «دادرسی کیفری و مجازات اعدام توسط جمهوری اسلامی به عنوان سلاحی برای مجازات معترضان و ایجاد رعب و وحشت در جامعه استفاده میشود تا مخالفتها را از بین ببرد این اقدامات در تضاد با قوانین حقوق بشر بینالمللی است.
|
سه معترض دیگر در ایران به اعدام محکوم شدند
صدور حکم اعدام برای «صالح میرهاشمی»، «مجید کاظمی» و «سعید یعقوبی»
خبرگزاری میزان روز دوشنبه ۱۹ دیماه ۱۴۰۱ از صدور حکم اعدام برای «صالح میرهاشمی»، «مجید کاظمی» و «سعید یعقوبی» متهمان ردیف اول تا سوم پرونده «خانه اصفهان» خبر داد.
|
نرگس محمدی برنده جایزه اولاف پالمه سوئد شد
بنیاد اولاف پالمه سه نفر را به عنوان دریافتکنندگان این جایزه در سال جاری میلادی معرفی کرد
جایزه اولاف پالمه سال ۲۰۲۳ به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی ایرانی و همچنین دو فعال حقوق بشر اهل اوکراین و ترکیه رسید
|
تل معترضان زیر شکنجه در زندانهای ایران
گزارشی از قتل معترضان بر اثر شکنجه یا جلوگیری از دریافت درمان مناسب:
بر اساس تحقیقات کمیته پیگیری بازداشتشدگان، از ابتدای اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ تاکنون، دستکم ۱۵ نفر در بازداشت بر اثر شکنجه برای اعترافگیری و یا در نتیجه جلوگیری از دریافت درمان موثر بعد از زخمی شدن با گلوله، به قتل رسیدند. اسامی برخی از این کشتهشدگان عبارت است از؛ رامین فاتحی، یوسف رئیسی، محمد لطفالهی، حامد سلحشور، شادمان احمدی، شهریار عادلی، احمد گودرزی، امیرجواد اسعدزاده، هیمن آمان، اسماعیل دزوار، امید حسنی، محمد حاجی رسولپور، ایلیاد رحمانیپور، میلاد خوشکام، سامان قادرپور و مهدی زارع اشکذری.
|
تایید حکم اعدام مهدی کرمی و محمد حسینی
دیوان عالی جمهوری اسلامی حکم اعدام محمدمهدی کرمی و محمد حسینی در ارتباط با پرونده کشته شدن یک بسیجی به نام روحالله عجمیان را در مرحله فرجامخواهی تأیید کرد و در همین پرونده رأی اعدام برای حمید قرهحسنلو، حسین محمدی، و رضا آریا نقض شد
|
|