شریفه محمدی، فعال کارگری، در دادگاه انقلاب رشت به اعدام محکوم شد

رادیوفردا روز پنج‌شنبه، ۱۴ تیرماه، مطلع شد که شریفه محمدی، فعال کارگری، از سوی دادگاه انقلاب رشت به اعدام محکوم شده است.

به گفتهٔ منابع آگاه، شعبهٔ اول دادگاه انقلاب رشت به ریاست احمد درویش‌گفتار این حکم را به اتهام «بَغی» یا «شورش مسلحانه علیه نظام» برای این زندانی سیاسی صادر کرده است.

بر این اساس «عضویت خانم محمدی در یک تشکل کارگری مستقل» از مصادیق اتهام عنوان شده است. «کمپین دفاع از شریفه محمدی» این تشکل کارگری را قانونی و حکم دادگاه علیه او را «قرون وسطایی و جنایتکارانه» توصیف کرده است.

ویدا محمدی، دختر عمه شریفه محمدی در گفتگو با رادیو فردا از آزار و شکنجه او زمانی که به مدت دو ماه به زندان سنندج منتقل شده بود خبر داد.

او گفت که زندانیان حاضر در سلول‌های دیگر بارها دیده‌اند که خانم محمدی شکنجه شده است.

به گفته ویدا محمدی، شریفه تا ۱۰ سال پیش عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری بود، تشکلی مستقل و قانونی، اما از آن زمان دیگر عضو این تشکل نبوده است.

او تاکید کرد که خانم محمدی به هیچ تشکل سیاسی در داخل یا خارج از کشور وابستگی ندارد و صرفا فعالیت‌های مستقل برای زنان یا در حمایت از کارگران داشته است.

به گفته دختر عمه خانم محمدی، صدور چنین حکمی پس از ۱۰ سال و اتهام «بغی»، «پوچ و واهی» است و به نظر می‌رسد این حکم، «هدفمند و کینه‌توزانه» است.

او گفت که این حکم به همسر خانم محمدی ابلاغ شده است.

اخیرا توماج صالحی، خواننده معترض، نیز با اتهام بغی به اعدام محکوم شد، حکمی که به اعتراض گسترده داخلی و خارجی دامن زد، تا آنجا که دیوان عالی در ایران درنهایت این حکم اعدام را لغو کرد.

شریفه محمدی ۱۴ آذر ۱۴۰۲ بازداشت شد و چند ماه را در سلول انفرادی گذراند.

گزارش‌ها حاکی از شکنجه و فشارهای جسمی و روحی شدید بر او جهت اخذ اعترافات اجباری بود. خانم محمدی همچنین از حق ملاقات با خانواده و تماس تلفنی محروم شده بود.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه دو روز پیش با محکوم کردن اتهامات علیه این فعال کارگری، در بیانیه‌ای اتهام «بغی» علیه او را «کاملاً واهی» و «کذب محض» خوانده و خواستار آزادی فوری و بی‌قیدوشرط او شده بود.

این سندیکا در بیانیه خود اعلام کرد: «فشارهای جسمی و بدرفتاری‌های مکرر» با شریفه محمدی، از سوی وزارت اطلاعات، «به حدی بود که شاید به خاطر ترس از به خطر افتادن جان شریفه، منجر به اعتراض مسئولین زندان نسبت به ضرب‌وشتم او شد».

پیش از این در پنجم تیر امسال، مادر شریفه محمدی در ویدئویی از وضعیت دخترش ابراز نگرانی کرده و خواستار اطلاع‌رسانی درباره او شده بود.

همسر شریفه محمدی نیز به‌ دلیل پیگیری وضعیت او بازداشت شده بود و به تازگی آزاد شد.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری، معلمان و بازنشستگان شدت گرفته است.

در پی افزایش افسارگسیختهٔ نرخ تورم در سال‌های گذشته و فاصله زیاد بین درآمد و هزینهٔ خانوار، اصناف و گروه‌های مختلف از جمله کارگران معلمان و بازنشستگان در سال‌های اخیر اعتراضات و اعتصابات گسترده‌ای را شکل داده‌اند.

این اقدامات اعتراضی در بحبوحه اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شدت گرفت، اما با سرکوب شدید حکومت همراه شد.


سندیکای شرکت واحد اتهام «بغی» علیه شریفه محمدی را محکوم کرد

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، اتهام «بغی» علیه شریفه محمدی، فعال کارگری اهل رشت، را به‌شدت محکوم کرد.

این سندیکا اتهام وارده را «کاملاً واهی» و «کذب محض» خوانده و خواستار آزادی فوری و بی‌قیدوشرط او شده است.

شریفه محمدی ۱۴ آذر پارسال بازداشت شد و به مدت چند ماه در سلول انفرادی حبس بوده است.

گزارش‌ها حاکی از شکنجه و فشارهای جسمی و روحی شدید بر او جهت اخذ اعترافات اجباری است. خانم محمدی همچنین از حق ملاقات با خانواده و تماس تلفنی محروم شده بود.

سندیکای کارگران شرکت واحد در بیانیه‌ای گفته که «فشارهای جسمی و بدرفتاری‌های مکرر» با شریفه محمدی، از سوی وزارت اطلاعات، «به حدی بود که شاید به خاطر ترس از به خطر افتادن جان شریفه، منجر به اعتراض مسئولین زندان نسبت به ضرب‌وشتم او شد».

این سندیکا افزوده که «پس از اعتراض مسئولین زندان به شکنجه شریفه، او امکان ثبت شکایت را پیدا کرد. اکنون مشخص گردیده که شریفه محمدی در این مدت حداقل دو بار به شدت مورد شکنجه قرار گرفته است».

سندیکا کارگران شرکت واحد، این اقدامات را «سناریوسازی» و «آزار و اذیت سیستماتیک» علیه فعالان کارگری توصیف کرده است.

پیش از این در پنجم تیر امسال، مادر شریفه محمدی از وضعیت دخترش ابراز نگرانی کرده و خواستار اطلاع‌رسانی درباره او شده بود.

همسر شریفه محمدی نیز به‌دلیل پیگیری وضعیت او بازداشت شد که به تازگی آزاد شده است.

این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری، معلمان و بازنشستگان شدت گرفته است.

در پی افزایش افسارگسیختهٔ نرخ تورم در سال‌های گذشته و فاصله زیاد بین درآمد و هزینهٔ خانوار، اصناف و گروه‌های مختلف از جمله کارگران معلمان و بازنشستگان در سال‌های اخیر اعتراضات و اعتصابات گسترده‌ای را شکل داده‌اند.

این اقدامات اعتراضی در بحبوحه اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شدت گرفت، اما با سرکوب شدید حکومت همراه شد. با استفاده از بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه/پ.پ/ک.ر

رادیوفردا

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *