logo_Committee


بیانیه زنان سینماگر ایران در اعتراض به خشونت

ترانه علیدوستی: صدای اعتراض‌ها به آزار جنسی زنان در سینمای ایران به جایی نمی‌رسد

جمع قابل توجهی از زنان سینماگر ایرانی در اعتراض به خشونت و آزارگری و اعمال قدرت بر زنان در محیط سینما بیانیه صادر کردند و تشکیل کمیته‌ای مستقل در خانه سینما برای رسیدگی به این روایت‌ها را خواستار شدند.


stop_sexism_journalism2021.jpg
پژوهشی درباره آزار جنسی زنان روزنامه‌نگار

گزارش‌گران بدون مرز: «روزنامه‌نگاری در برابر سکسیسم»
به مناسبت ۸ مارس روزجهانی زنان، گزارش‌گران بدون مرز (RSF) پژوهشی با عنوان «روزنامه‌نگاری در برابر سکسیسم» منتشر کرد. این گزارش گستره‌ی خطر خشونت جنسیتی و جنسی را آشکار می‌کند، که زنان روزنامه‌نگار با آن رویاروی هستند و تاثیری که این خشونت بر اطلاع‌رسانی دارد.


جنایتی از جنس تجاوز

نظر کارشناسان: چرا کارزار علیه آزار جنسی در ایران آغاز شده است؟

افشاگری چند روزنامه‌نگار زن ایرانی درباره تجاربشان از آزار جنسی توسط مردان سیاستمدار و مشهور، سرآغاز شکل‌گیری جنبش Me_Too در ایران شده است. پس از انتشار فیلم مستند مربوط به روایت‌های زنان روزنامه‌نگار از تجاربشان در زمینه آزار جنسی، که البته بدون ذکر نام سیاستمداران آزارگر بود، یکی از روزنامه‌نگاران ایرانی با انتشار رشته‌توییت‌هایی، یک هنرمند مشهور و یک استاد دانشگاه را متهم کرد که به اشکال مختلف در کار تجاوز به دختران و زنانی بوده‌اند که با آن‌ها به عنوان شاگرد در تعامل بوده‌اند.


صبا کردافشاری به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شد
صبا کردافشاری، فعال مدنی بازداشتی در زندان اوین توسط دادگاه انقلاب تهران به ۲۴ سال حبس تعزیری محکوم شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۱۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام “اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب” در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.


مریم آزاد فعال حقوق زنان در فرودگاه بازداشت شد

shaparak_shajarizadeh.jpg
۲۰ سال زندان برای شاپرک شجری‌زاده، از دختران خیابان انقلاب
شاپرک شجری‌زاده، یکی از فعالان مخالف با حجاب اجباری در ایران و از "دختران خیابان انقلاب"، از محکومیت خود به ۲۰ سال زندان خبر داد. او گفت چون وکیلش نسرین ستوده در زندان است، دیر متوجه حکم خود شده است.


evin_women_prison.jpg
زندانیان سیاسی زن در ایران، از اختر تا خوی و اوین
آمار دقیقی از تعداد زندانیان سیاسی زن در ایران به دلیل عدم اطلاع رسانی شفاف از سوی دستگاه‌های قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی وجود ندارد، اما در حال حاضر ۲۶ زندانی سیاسی و عقیدتی زن در بند زنان زندان اوین، دو زندانی سیاسی زن در بندهای امنیتی این زندان و یک زندانی سیاسی زن در زندان خوی زندانی هستند. علاوه بر اینها یک فعال سیاسی زن هم در حصر خانگی قرار دارد. قوه قضائیه یا سازمان زندان‌ها، حضور این عده را در زندان تأیید کرده‌اند.


برگزاری مراسم روز زن توسط زنان زندانی سیاسی در بند زنان زندان اوین
هم‌زمان با روز جهانی زن- هشت مارس-، مراسم بزرگداشتی توسط زنان زندانی سیاسی و عقیدتی در بند نسوان زندان اوین برگزار شد.
در این مراسم چند تن از زنان زندانی سیاسی با بیان سخنانی به بررسی موضوع زن و جامعه پرداختند و در انتها دل‌نوشته زنان بهایی زندانی درباره فرزندان خردسال زنان زندانی که پدرانشان نیز در زندان به‌سر می‌برند و همچنین نامه‌ای به رییس قوه قضاییه در این خصوص، قرائت شد.


zanan_emrooz.jpg
ماهنامه «زنان امروز» توقیف شد
هیئت نظارت بر مطبوعات ایران در جلسه روز دوشنبه ۷ اردیبهشت خود، ماهنامه «زنان امروز» را به دلیل به گفته این هیئت «ترویج و توجیه ازدواج سفید» توقیف و پرونده این نشریه را به دادگاه ارسال کرد. دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات نیز گفت که این هیئت مطالب نشریه «زنان امروز» درباره «موضوع ازدواج سفید» را «ترویج و توجیه» این سبک از زندگی مشترک و «مغایر با ارزش‌های دینی و ملی دانسته» و بر این اساس، حکم به توقیف این نشریه داده‌است.


راه دشوار پیوستن ایران به کنوانسیون رفع تبعیض از زنان
لیلا علی کرمی

برابری و عدم تبعیض از اصول اساسی حقوق بشر است. برای رسیدن به این اصل مبارزات زیادی توسط زنان و مردان برابری طلب در طی دهه های گذشته صورت گرفته است اما هنوز علی رغم این که همه کشورها و دولت ها بر اهمیت این اصل اذعان دارند، در بسیاری از کشورها و جوامع، زنان و دختران قربانی تبعیض های قانونی، عرفی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هستند که صرفاَ بر اساس جنسیت بر آنها تحمیل می شود.


سخنرانی در باره فعالین حقوق زنان در ایران

پنجمین رویداد جانبی سودویند در بیست و هفتمین اجلاس شورای حقوق بشر


ما و کنوانسیون رفع تبعیض
لیلا علی کرمی*

مساله تساوی حقوقی زن و مرد یکی از پرتنش‌ترین حوزه‌های حقوق بین‌الملل است. به‌رغم بحث‌های گسترده دراین حوزه، مبارزات زنان طی‌ سال‌های متمادی و حضور آنها در سطوح بین‌المللی از اوائل قرن بیستم به بعد موجب تغییرات زیادی در وضعیت حقوقی آنها شد.


نامه سرگشاده به آقای بان‌کی مون دبیر کل سازمان ملل متحدد
به مناسبت روز جهانی «رفع خشونت علیه زنان»
به مناسبت روز جهانی «رفع خشونت علیه زنان»، با نوشتن این نامه خطاب به شما، نگرانی عمیق خود از وضعیت زنان در ایران و حقوق پایمال‌شده آنان را با شما در میان می‌گذاریم.
اتفاقات خشونت آمیز اخیر که اواخر ماه اکتبر در شهر اصفهان روی داد، انزجار و بهت هر یک از ما را برانگیخت. بر طبق گزارشات رسیده درماه نوامبر، چندین زن که از «حجاب کافی» و مورد تأیید برخوردار نبودند، از ناحیه صورت و بدن مورد اسید پاشی قرار گرفتند. این اقدام، شکل جدید و وحشیانه‌ای از نقض حقوق بنیادی زنان است؛ زنانی که طی چند دهه گذشته به اشکال و شیوه‌های گوناگون مورد تبعیض و سرکوب در جامعه قرار گرفته‌اند.


به مناسب 8 مارس ۲۰۱۳ : لیست اسامی زنان زندانی در جمهوری اسلامی ایران

حذف پذيرش دختران از ۷۷ رشته ۳۶ دانشگاه
امسال ۳۶ دانشگاه کشور ظرفيت پذيرش دختران را در برخی از رشته های دانشگاهی در دفترچه انتخاب رشته سال ۹۱ حذف کرده اند و در حاليکه در سال ۹۰ تنها دو رشته از ظرفيت دختران حذف شده بود، امسال ۷۷ رشته کارشناسی پذيرش دختران ندارند.


گزارش سالانه نقض حقوق زنان در آذربایجان
سارا آذری


لایحه «حمایت از خانواده» در مجلس

نماینده تهران: برای ازدواج مجدد، رضایت همسر الزامی نیست

در حالی که برخی از زنان نماینده دوره‌های پیشین مجلس ایران، در اعتراض به موادی از لایحه خانواده به مجلس رفته اند، برخی از نمایندگان فعلی مجلس، از این لایحه دفاع کرده و شرط‌هایی که برای ازدواج مجدد مردان در نظر گرفته شده را مغایر با "شرع مقدس" دانسته اند.


اعتراضی زنان علیه لایحه «حمایت از خانواده»

جلسه نقد و بررسی لایحه برگزار شد


سازمان ملل متحد با تأسیس نهاد «زنان» موافقت کرد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه از تأسیس نهادی مستقل و مجزا به منظور رسیدگی به امور زنان و دختران سراسر جهان، در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش وب سایت رسمی سازمان ملل متحد، اعضای مجمع عمومی روز جمعه، ۱۱ تیرماه، با تأسیس نهادی‌ مستقل و مجزا تحت عنوان نهاد «زنان» در این سازمان موافقت کردند.


لایحه حمایت از خانواده، اساس خانواده در ایران را نشانه گرفته است

مصاحبه با نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر
تهیه و تنظیم: فروغ سمیع نیا


اعتراض ۱۲۰۰ مدافع حقوق برابر به لایحه حمایت از خانواده:

نگذاریم لایحه ضدخانواده در مجلس به تصویب برسد
کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، در اقدامی عجولانه و نابخردانه مواد ۲۳ و ۲۵ لایحه به اصطلاح «حمایت از خانواده» را با اعمال تغییراتی بی فایده و غیر موثر برای حمایت از نهاد خانواده، به تصویب رساند. این لایحه، نه تنها از قانون ۳۵ سال پیش یعنی قانون مصوب سال ۱۳۵۳ بسیار عقب تر است، بلکه قصد دارد چندهمسری مردان را قانونی کند.


دستگیری 21 فعال زن در هفته منتهی به 22 بهمن

تن از فعالان جنبش زنان، زنان روزنامه نگار و فعالان مدنی طی چند روز گذشته بازداشت شدند
در چند روز گذشته پس از حوادث روز عاشورا، و در پی بازداشت های گسترده، تعدادی از فعالان جنبش زنان و جنبش دانشجویی، و فعالان مدنی و نیز زنان روزنامه نگار بازداشت شده اند، از جمله منصوره شجاعی، زهره تنکابنی، بدرالسادات مفیدی، مهین فهیمی، لیلا توسلی، نوشین عبادی، نسرین وزیری، نیلوفر هاشمی آذر، آتیه یوسفی، بهاره هدایت، نفیسه اصغری، مریم ضیاء، مهسا حکمت، پریسا کاکایی، فروغ میرزایی، سارا توسلی و...


زنانی که هنوز در چهاردیواری تنگ زندان بسر می برند
۱۳ تن از زنانی که خبر زندانی شدن شان به نحوی به رسانه ها و سایت های خبری رسیده، امروز در زندان اوین به سر می برند: عاطفه نبوی، شبنم مددزاده، فریبا پژوه، مهرنوش اعتمادی، آذر منصوری، کبرا زاغه دوست و زهرا جباری، مهدیه گلرو، نفیسه زارع کهن، عذراسادات قاضی میرسعید، منیره ربیعی و همچنین ندا اسکندری و خدیجه قهرمانی (دو دانشجوی دانشگاه شیراز). محبوبه حقیقی و نگار سایه، دو زن دیگری هستند که پس از ماه ها از زندان آزاد شدند.


احضار ده نفر از اعضای کمپین یک میلیون امضا به دادگاه
آیدا سعادت و الناز انصاری، دو عضو کمپین یک میلیون امضا، به دادگاه انقلاب تهران احضار شدند.
با احضار این دو فعال حقوق زنان، تعداد اعضای احضار شده کمپین یک میلیون امضا در روزهای گذشته به ۱۰ نفر رسید. خدیجه مقدم، مریم مالک، کاوه مظفری، جلوه جواهری و پریسا کاکائی از جمله فعالان کمپین یک میلیون امضا هستند که هفته جاری احضاریه‌های کتبی مبنی بر مراجعه به به دادگاه انقلاب دریافت کرده‌اند.


کمپین یک میلیون امضاء برنده دو جایزه شد
کمپین یک میلیون امضاء، برنده جوایز «صدای آزادی» موسسه دای کوادریج (آلمان) و «شهامت» آنا پولیتکووسکایا (در بریتانیا) شد.


جایزه دیگری برای زنان ایران

جایزه صدای آزادی به کمپین یک میلیون امضا

محکوميت جلوه جواهری به شش ماه حبس تعزيری،

بیانیه جمعی از فعالان:

فرزندان جنبش زنان را آزاد کنید

حدود 600 تن از فعالان جنبش زنان

به سرکوب زنان و مردان ايران پايان دهيد

بيانيه اعتراضي حدود ۲۵۰ نفر از فعالان جنبش زنان
نسبت به اتفاقات اخير:

به سرکوب زنان و مردان ايران پايان دهيد
کليه بازداشت شدگان را آزاد کنيد
انتخابات غير دمکراتيک دهمين دوره رياست جمهوري گرچه از پراقبال ترين انتخابات اين دوره براي ايجاد تغيير مسالمت جويانه بود، آنچه در پي آن آمد اعتراض همگاني را برانگيخت.
طيف وسيعي از فعالان جنبش زنان، در کمپين ها و گرايشات مختلف، در کنار فعالان دانشجويي، کارگري، مدني و سياسي، قوميتي، روزنامه نگاران، و... در انتخابات شرکت کردند تا به دولت تبعيض نگر "نه" بگويند، و خواهان رفع تبعيض هاي جنسيتي عليه زنان شوند.


مریم مالک به زندان اوین منتقل شد

campain_9arrested.jpg
انتقال 12 نفر از فعالان کمپین یک میلیون امضا و مادران صلح به زندان اوین
طلاعات دریافتی از خانواده های 12 نفر از اعضای کمپین و مادران صلح که امروز بازداشت شده اند حاکی از آن است که قاضی متین راسخ، با تفهیم اتهام اخلال در نظم عمومی و تشویش اذهان برای این افراد قرار کفالت 50 میلیون تومانی صادر کرده و تمامی بازداشت شدگان پس از بازجویی در کلانتری نیلوفر به زندان اوین منتقل شده اند.


هانا عبدی از زندان آزاد شد

گفتگو با شیرین عبادی در مورد پرونده عالیه اقدام دوست

عاليه اقدام دوست، یکی از حاضران در تجمع 22 خرداد 1385، تحت الحفظ به شعبه اجرای احکام منتقل شد و سپس به زندان اوین

سه عضو کمپین یک میلیون امضا بازداشت شدند

جایزه سیمون دوبووار به کمپین یک میلیون امضاء
جایزه سیمون دوبووار امسال به کمپین یک میلیون امضاء در ایران، تعلق گرفت. این جایزه با عنوان «برای رهایی زنان» با هدف کمک به بسیج همبستگی بین المللی زنان، تاکید دوباره بر حقوق زنان، تضمین حمایت از کسانی که امروز در مبارزه جان خود را در معرض خطر قرار می دهند و پشتیبانی از ایده برابری و صلح آنان بنیاد گذاشته شد.


افزایش بی‌سابقه‌ی خشونت‌ علیه زنان در ایران
سخنگوی سابق قوه‌ی قضا‌ئیه می‌گوید که در سه سال اخیر شمار زنانی که در اثر خشونت به قتل رسیده‌اند به شدت افزایش یافته است. به گفته‌ی وی زنان و دختران در سال‌های اخیر بیشتر از هر دوره‌ای قربانی خشونت‌های خانگی شده‌اند.


nasrin_sitoode.jpg
نسرین ستوده: هر ایرانی می‌تواند خواهان لغو «آیین‌نامه پوشش دانشجویان» شود
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اعلام کرد که آیین‌نامه پوشش دانشجویان به زودی به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. نسرین ستوده وکیل و فعال حقوق زنان می‌گوید هر قانونی که با حقوق شهروندان ارتباط پیدا بکند، باید در مجلس به تصویب برسد.


شيرين عبادی: برخی قوانين کشور مجوز خشونت عليه زنان اند

۲۵ نوامبر
روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

ebadi2.jpg
شيرين‎ ‎عبادي:

زنان را نمی توان تا ابد کنترل کرد
شيرين‎ ‎عبادي‎ ‎برنده‎ ‎جايزه‎ ‎صلح‎ ‎نوبل‎ ‎که‎ ‎طي‎ ‎روزهاي‎ ۱۴ ‎تا‎ ۱۷ ‎نوامبر‎ ‎درکنفرانس‎ ‎حقوق‎ ‎زنان‎ ‎درتوسعه‎ ‎در‎ ‎شهر‎ ‎کيپ‎ ‎تاون‎ ‎آفريقاي‎ ‎جنوبي‎ ‎شرکت‎ ‎کرده‎ ‎بود،‎ ‎در‎ ‎گفت‎ ‎وگو‎ ‎با‎ ‎روز‎ ‎از‎ ‎نتايج‎ ‎حضور کم تعداد اما بسيار موثر زنان‎ ‎ايراني‎ ‎در اين ‏نشست خبر‎ ‎داد. ‏‎


narges_mohammadi.jpg
نرگس‎ ‎محمدي‎ ‎در مصاحبه با روز:

با اين همه هزينه دستاوردها کم است
نرگس‎ ‎محمدي‎ ‎از‎ ‎فعالان‎ ‎حقوق‎ ‎زنان‎ ‎حاضر‎ ‎در‎ ‎نشست‎ ‎جهاني‎ ‎حقوق‎ ‎زنان‎ ‎در‎ ‎توسعه‎(AWID) ‎‏ در‎ ‎آفريقاي‎ ‎جنوبي،‎ ‎در گفت‎ ‎وگو‎ ‎با‎ ‎روز‎ ‎به‎ ‎ويژگي‎ ‎هاي‎ ‎اين‎ ‎نشست‎ ‎و‎ ‎تاثير‎ ‎حضور‎ ‎زنان‎ ‎ايراني‎ ‎در‎ ‎آن‎ ‎پرداخته‎ ‎است.


حکم دادگاه تجدیدنظر دلارام علی

صدور حکم شعبه ۲۱ دادگاه تجدید نظر برای دلارام علی فعال جنبش زنان

شعبه ۲۱ دادگاه تجديد نظر استان تهران طی ابلاغ حکمی به دفتر شيرين عبادی وکيل پرونده دلارام علی رای خود را اعلام کرد. مطابق اين حکم، دادگاه، اعتراض نسبت به بخشی از دادنامه را که منجر به محکوميت دلارام علی به اتهامات شرکت در تجمع غير قانونی با هدف اقدام عليه امنيت کشور و فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی بوده را وارد دانسته و به استناد بند يک ماده ۲۵۷ و مواد ۲۷۲ و ۲۷۴ قانون آئين دادرسی کيفری با نقض احکام قبلی صادره از شعبه ۳۶ تجديد نظر و شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و با استناد بر اصل برائت وی را از اتهامات فعاليت تبليغی عليه نظام و اجتماع غير قانونی با هدف بر هم زدن امنيت کشور، تبرئه کرده است، ليکن با تعيين ۴ ماه حبس و ده ضربه شلاق (قابل تبديل به جزای نقدی) وی را در خصوص اتهام اخلال در نظم و آسايش عمومی متهم دانسته است.


حبس تعليقي، بهانه بازجويي مداوم

تاييد حکم زينب پيغمبرزاده فعال جنبش زنان از سوي دادگاه تجديدنظر

حکم زينب پيغمبرزاده فعال جنبش زنان، از سوي شعبه 21 دادگاه تجديدنظر تاييد شد. اين حکم عبارت است از يک سال ‏حبس-‏‎ ‎تعليق شده به مدت سه سال - و معرفي هر چهار ماه يک بار به مراجع انتظامي. زينب پيغمبرزاده فعال کمپين يک ‏ميليون امضا با تاييد اين خبر به روز گفت: اين حکم، به خاطر حضور من و جمعي از زنان فعال جنبش زنان در روز 13 ‏اسفند در مقابل دادگاه انقلاب صادر شده است. ‏


esha_momeni.jpg
بازداشت یکی از اعضای کمپین یک میلیون امضا

عشا مومنی، از فعالان حقوق زنان و عضو کمپین یک میلیون امضا، هفته گذشته در تهران بازداشت شد

به گزارش وب سایت میدان خانم مومنی شش روز پیش به اتهام سرعت غیرمجاز در یکی از بزرگراه های تهران توسط پلیس راهنمایی و رانندگی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.


احکام حبس و شلاق فعالین جنبش زنان تایید شد

زنان زندانی کرد و ادامه اعتصاب غذا

تاکید فعالان جنبش زنان

حذف ماده های 23 و 25 لایحه خانواده پایان ماجرا نیست


جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران – اتریش
Human-rights-iran.org