logo_Committee




در این زمینه
سازمان ملل خواستار توقف اعدام‌ها در ایران شد
چهار شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰ مه ۲۰۲۳

un_hr_komiser_folker_turk.jpg
ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای از مقامات ایرانی خواست تا مثل بسیاری از کشورها مجازات اعدام را لغو و روند اجرای اعدام‌ها را متوقف کنند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، وی با بیان اینکه در سال جاری حداقل ۲۰۹ نفر در ایران اعدام شده‌اند، گفت: این اشخاص عموما زندانیان جرایم مواد مخدر و اعضای اقلیت‌های این کشور بوده‌اند. البته شمار دقیق اعدام‌ها به دلیل عدم شفافیت دولت مشخص نیست و این تعداد احتمالاً بیشتر خواهد بود.

تورک با اشاره به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین مجازات اعدام را در جهان اعمال می‌کند و سال گذشته ۵۸۰ نفر در این کشور اعدام شدند، افزود: این یک رکورد شنیع است، به ویژه با توجه به اجماع فزاینده در مورد لغو جهانی مجازات اعدام.

وبسایت حال‌وش که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد امروز - سه‌شنبه ۱۹ اردی‌بهشت - در گزارشی نوشت در دو هفته اخیر، دست‌کم ۲۶ شهروند بلوچ ظرف مدت ۹ روز در ۱۰ زندان کشور اعدام شدند.

بنابر گزارش حال‌وش، از ۲۹ مرداد سال گذشته تا ۱۴ اردیبهشت امسال دست‌کم هویت ۱۳۰ شهروند بلوچ اعدام شده در زندان‌های مختلف کشور مشخص شده است.

علاوه بر شهروندان بلوچ، در روزهای گذشته اعدام دیگر شهروندان زندانی هم به جرایم مختلف شدت گرفته است. از جمله اعدام زندانی‌های دوتابعیتی چون حبیب اسیود، زندانی سیاسی ایرانی-سوئدی و رهبر پیشین جنبش النضال که ۱۶ اردیبهشت به اتهام «افساد فی‌الارض» اعدام شد.

یوسف مهرداد و صدرالله فاضلی زارع نیز به تازگی به اتهام «توهین به پیامبر و مقدسات دینی»، «ترویج خداناباوری» و «ارتداد فطری» اعدام شدند.

امروز هم‌چنین هرانا گزارش داده ۱۰ زندانی محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر کرج سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت برای اجرای حکم به سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شده‌اند.

هویت این ۱۰ نفر مشخص نشده است و اتهام‌های آن‌ها نامعلوم است. زندان رجایی‌شهر کرج محل نگهداری متهمان جرائمی از جمله قتل و سرقت مسلحانه محسوب می‌شود.

در واکنش به این موج فزاینده، گلرخ ایرایی، زهره سرو، نسرین جوادی، سپیده قلیان، بهاره هدایت و نرگس محمدی شش فعال سیاسی و مدنی محبوس در زندان اوین با انتشار بیانیه‌ای نوشتند که جمهوری‌اسلامی با اعدام مردم راه به جایی نخواهد برد و محکوم به فناست.

این زنان زندانی در اوین، اعدام‌ها را «اعمال خشونت عریان» حکومت برای نمایش قدرتی دانستند که پوشالی و سست بودنش بر مردم ایران و جهان عیان شده است‌ و در ادامه اعدام، کشتار و «مردم‌کُشی» توسط «حکومت استبدادی» جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواهان توقف سریع آن شدند.



send page email page     print version print


                   


نظر شما؟

نام:

عنوان:

نظر:
codeimgکد را اينجا وارد کنيد:


جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران – اتریش
Human-rights-iran.org